Úrad Košického samosprávneho kraja nakúpi osobné autá za 170.000 eur

25.06.2012 Košice

Košice 25. júna (TASR) – Poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK) na dnešnom zasadnutí schválili zmenu rozpočtu KSK.

Popri úprave výdavkov v kapitolách komunikácie, vzdelávanie, kultúra, sociálne služby, zaujalo najmä zvýšenie výdavkov v podprograme Prevádzka Úradu KSK o 170.000 eur. Poslanci schválili túto sumu na nákup štyroch osobných motorových vozidiel pre úrad. Ako dôvod nákupu sa uvádza súčasný technický stav automobilov a stúpajúce náklady na ich servis a údržbu.

Priemerná cena za jeden automobil tak vychádza na 42.500 eur. Predseda KSK Zdenko Trebuľa odmietol úvahy o tom, že by malo ísť o luxusné limuzíny. „Naposledy sa autá na úrad nakupovali pred šiestimi rokmi a dnes majú na tachometri okolo 350.000 kilometrov. Ide o štandardný nákup vozidiel, ktoré potrebujeme,“ povedal. Zdôraznil, že dnes ešte nevie povedať o aké automobily pôjde. Nákup sa bude realizovať formou verejnej súťaže. „Úpravu rozpočtu na nákup týchto áut sme navrhli z príjmov, ktoré má KSK z predaja vlastného majetku,“ dodal Trebuľa.
 

Vyberte región